tisdag 14 november 2017

Därför ska du duscha före du badar

Nu är vi igång!

Vi vill härmed informera om varför du ska duscha ordentligt innan man badar.
På kroppen samlas partiklar, smuts, lösa hårstrån och fibrer från kläder. Dessa är oftast så små att de inte syns med blotta ögat. Nästa alla av dessa pyttesmå partiklar är uppbyggda av grundämnena kol och kväve. I bassängerna finns natriumhypoklorit, eller i vardagligt tal, klor. Fritt klor reagerar med kol- och kväve-föreningar och bildar bundet klor.

Bundet klor (klor som tagit hand om smuts) försämrar både vattenkvalitén och luftkvalitén i simhallen. Därför är det viktigt att det bundna kloret hålls så lågt som möjligt. Om du duschar före badet hjälper du till att hålla det bundna klorvärdet lågt, du hjälper till att hålla en god vattenkvalité.
Den låga halt klor som finns i simbassänger är inte farligt människor, djur eller natur.

Har du inte duschat bort de smutspartiklar man har på kroppen kommer bundet klor att "fastna" på kroppen och du luktar klor efter badet. Har du duschat luktar du betydligt mindre klor och du behöver bara skölja av dig efter badet.

Vi ställer som krav att alla badgäster duschar ordentligt med tvål och schampo innan badet. Självklart duschar man utan badkläder för att hela kroppen ska bli ren.

Det är även noga att du inte badar med badkläder gjorda av bomull. Från bomullskläder lossnar bomullsfibrer och dessa fastnar i våra filer. Du får heller inte bada med underkläder, oavsett om de är nytvättade.

Gör som Lyllo och hjälp oss att ha Sveriges renaste badvatten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar