måndag 7 november 2016

Utjämningstank och gjutning

Här kommer fler bilder från bygget. Byggteamet jobbar på utav bara den!

Den stora utjämningstanken är på plats. En utjämningstank är till för att ta emot vattnet som rinner ut från bassängen och ner i skvalprännorna som löper löper längs med långsidorna på bassängen.
Ju mer folk i bassängen desto mer vatten i utjämningstanken, allt enligt Arkimedes princip (ni vet den gamla greken som badade badkar). Tanken till den stora bassängen är på cirka 20 kubikmeter, mycket större än den gamla vilket gör att vi kan ha fler badande i bassängen samtidigt.
Varje bassäng kommer att få sin egen tank och reningssystem.Byggarna har börjat gjuta golv. Både i bassängen och runt bassängerna.Vid mellanbassängen har en halv vägg börjat ta form. På den väggen ska nya glaspartier in.I stora bassängen har dom borrat och satt in rör för tillförsel av vatten från reningsverket.

Här kommer ett av rören ut på utsidan bassängen.

Taket i bowlinghallen är perforerat. Här kommer rören från golvbrunnarna i damernas duschrum ner.

Här är golvet till nya utbyggnaden förberett för gjutning. Längst bort ser ni konturerna till bubbelpoolen som kommer vara delvis nedsänkt i golvet.


Dagens bonusbild från en svunnen tid. Här är den gamla flödesmätaren som mätar flödet från filter och ut till stora bassängen. Förut stod den på ca 1800 liter per minut. Nu står den som tur är på 0.
Det är nog bara en tidsfråga innan den ryker ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar